MULAKAN DENGAN

04 February 2010

SUKAR DICARI!!!!!

Gambar : kak liza, bang bok (nama sebenar saidina bezakan) dan mak ..... _semua muka letih mana taknyer sibuk kehulu kehilir_

Asslamualaikum w.b.t.

Dah lama tak update blog, sibuk sangat la katakan. ha3x. sambil duk dengar lagu wali band teringat nak tulis pasal pengalaman waktu cuti sem ari tu... cuti sem ari tu byk penglaman manis, pahit, payau, kelat dan mcm2 lagi lar mana taknya.... apa2 kita rujuk pada list dibawah...

1. Pengalaman gembira :
  • balik ja mak gan kak ipar jemput kat sek.men.keb. megat dewa (bahagianya dapat jumpa mak)
  • dapat makan masakan mak sepanjang waktu cuti tak lupa kak-kak ku yang masak kecek hati depa nanti.
  • mak belikan MP3 utk selalu dengar ayat2 AL-QURAN (harap2 dapat membantu nak hufaz quran)
  • sambut raya haji kat umah kak yah malam tu.
  • 3 hari lepas raya mak wat kenduri 3 dalam 1 : kenduri kawin, akikah,dan bersunat.....
  • dapat jumpa geng2 sekolah. dapat jumpa rosli,hizami, roy,syifa,kiah,nisah,biha, dan ramai agi....
  • dapat makan ikan air tawar selalu sebab mak cari sendirikan.... nyummmm2222..
  • dapat sambut hari lahir sama dengan maal hijrah 1431.. seronok mak bagi skirt koko sebb memang sebelum ne pun tak pernah pakai skirt dan tak lupa hanisah kasi kek sedap nyummmmmmm.
  • dapat jumpa geng2 usrah....
  • dan mcm2 lagi yang tak terungkap....
2. sedih
  • balik je cuti selalu duk dalam bilik (mak selalu marah sampai bang mad tegur entah kenapa aku jadi macm tu. )
  • cicik suaudara meniggal kat kota bharu sebb jatuh mato. jatuh 6.00 ptg, 7.00 meniggal.. sedih sangt waktu sebb baru je balik dari masjid dan tajuk tazkirah tu pada solat jenazah.. sedih sangat22222 macam tak caya sebab raya haji tahun 2008 last jumpa sebab sambung belajor kat upmkb.
  • jatuh moto time result pmr kuar dah la jatuh depan s.mk.tunku bendahara pulak tu.... sk lama cek.
  • time kenduri ayah tak dak. 1st time kenduri kawin ayah tak der.. sedih sangt kadang2 terbayang kalu ayah ada lagi seronok. tapi nak wat mcm mana dah ALLAH lebih sayangkan ayah....... nanti kalu kenduri aku pun ayah tak der gak sedih sangat22222 ( tapi hakikanya bilanyer nak wat sbb masih terlalu jauh agi n yang pasti cek sambung lagi belajq dan berusaha utk dapat keje bagus jaga mak, balas jasa abang gan akak insyaALLAH.. tu yang penting wat masa sekarang dan tak lupa nak antar mak wat haji dan wat upah haji kat ayah inyaALLAH)
Selepas menjalani cuti sem bersama keluarga hakikatnya banyak agi yang berlaku cuma tak larat nak tulus ... penat.. ha3x. waktu nak balik ke upmkb rasa mcm sayu sebab terpaksa tinggalkan keluarga lagikan... tapi mak selalu pesan pe sana (upmkb) sebab nak belajaq jadi tak payah sedih2 belajq elok, huuuuuu sebak hati. tapi tak pe tu cabaran anak perantau walaupun hakikatnya beratttttt. sampai ja kat upmkb terus tepon mak dan last cakap tepon ada bagitau mak 'CEK SAYANG MAK".

Rasa macama sedih sangat sebab akhirnya dapat ungkap gak kata2 tu setelah sekian lama terpendam. Sejak telepon waktu tu setiap kalu mak call, atau call mak pasti ungkapan 'SAYANG'
akan ku ucap..... inysaALLAH sbb sekrang hanya doa dan sayang dan kasih aku je dapat bagi kat mak. KORANG NANTI CUBA CAKAP SEKALI SAYANG KAT MAK GAN AYAH KORANG (bagi yang tak biasa) mesti nanti korang lebih rapat gan family insyALLAH. Ingat bila lagi nak ucap kalu bukan SEKARANG......BERBALIK KEPADA YANG ASAL,,,, kalu dimakbulkan ALLAH aku akan wat mak happy dan senang dan tak yah hidup susah agi.. ya ALLAH bantulah aku dalam mengapai impian aku ini ya ALLAH kepadaMU aku memohon rahmati hidupku didunia dan akhirat amin...... Sekian setakat ini sahaja semoga diri ini dapat menjadi anak solehah dan tidak lupa jasa ahli keluarga yang banyak membantu walaupun kadang2 sikap aku yang sedikit teruk... semoga ALLAH berkati aku, keluargaku, rakan-rakanku dan seluruh saudaraku....

No comments:

Post a Comment

tersayang

tersayang

my cute baby